Duyarlı Medya Derneği Olarak Destek Verdiğimiz Gazzete, Yayıncılıkta Bir İlk

@pressforpalestine ‘ın hazırladığı ve Duyarlı Medya Derneği olarak destek verdiğimiz Gazzete, yayıncılıkta bir ilk…

Gazze’de işgal ve savaş ortamında canı pahasına görev yapan gazetecilerden 97’si hedef alınarak katledildi. İsrail, özellikle çocukları hedef aldığı katliamının dünya kamuoyunda daha fazla duyulmaması ve tepki görmemesi için gazetecileri öldürüyor.

Filistin’deki gazetecilerin sesini duyurmak için çalışmalar yapan Filistin İçin Gazeteci Dayanışması bugün Gazze’nin şehit gazetecileri anısına bir gazete çıkardı. “Gazzete” adındaki tek nüshalık gazete, Beşiktaş Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile duyurulurken, İstanbul’un önemli meydanlarında dağıtıldı.

Platform sözcüsü @hayrunnisacicek , “İsrail’in işlediği savaş suçlarını Filistinli gazeteciler açığa çıkardı. Fosfor bombalarının geride bıraktığı izleri onlar dünyaya gösterdi. Evladının parçalara ayrılmış bedenini poşette taşıyan babayı, kefenli yavrusunu son kez sarılan anneyi, annesini saçlarından tanıyan çocuğu, adından önce ölüm tarihi yazılan bebekleri, katledilmiş torununun yüzündeki tozları silip gözlerinden son kez öpen dedeyi dünya onların çabasıyla gördü. Apartheid rejim tarafından öldürülen 97 meslektaşımızın emekleri zayi olmasın diye bölgede olup bitenleri doğru aktarmanın üzerimizde sorumluluk olduğunu çok iyi biliyoruz! Çıkardığımız bu gazeteyi İsrail soykırımı sonucu şehit olan ve hala direnmeye devam eden meslektaşlarımıza adıyoruz” dedi.

“İşgalci İsrail gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz” manşetiyle yayınlanan 20 sayfalık gazetede, Gazze’de öldürülen gazetecilerin hikayeleri ile Filistin’de zor şartlar altında mesleğini sürdüren gazetecilerin hikayeleri yer alıyor. Yaşananlar karşısında dünya medyasının suskunluğu ve işgale karşı ortak söylem inşası gazetede işlenen diğer konular arasında bulunuyor.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir