Daily Archives: Ekim 21, 2024

7 posts

6 Haziran 2024 – TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Milletvekili Lütfiye Selva Çam’ı ziyaret

Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Sayın Lütfiye Selva Çam’ın daveti, Milletvekili Ayşen Gürcan ve Milletvekili Ayşe Böhürler’in katılımları ile TBMM’de geleneksel medya, dijital medya ve yapay zeka üzerine bir sunum gerçekleştirdik.

Konu hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra atılacak adımlar noktasında önerilerimizi ilettik.

23 Mayıs 2024 – “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” lansmanına katıldık.

8. Aile Şurası’ndan itibaren yaşanan uzun soluklu süreçte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” oluşturuldu.

Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanan eylem planında dijitalleşme başlığı altında teknoloji çağının aile üzerindeki olumsuz etkilerini önlemeye yönelik etkili adımlar yer alıyor.

Duyarlı Medya Derneği olarak toplumu medyaya dair bilgilendirme, bilinçlendirme ve olumsuz etkilerinden korumaya yönelik bu kıymetli çalışmaya katkı sunmuş olmaktan ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz.

18 Nisan 2024 – Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı Çalıştayı’na katıldık

8. Aile Şurası boyunca yapılan tartışma, paylaşım ve çalışmaları somut bir yol haritasına dönüştürmek üzere Nisan ayında düzenlenen “Ailenin Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı Çalıştayı”na katıldık. Dijitalleşme sürecinin aileye yönelik olumsuz etkilerinin tespiti ve önlenmesi için yapılması gerekenlere ve dijitalleşmenin avantajlarına ailelerin erişimini sağlamaya yönelik tavsiyelerimizi sunduk.

23 Aralık 2023 – 6. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması’na basın sponsoru olarak destek verdik

STK’larda Kadın Birliği Platformu (KABİP) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sincan Belediyesi’nin desteklediği, Duyarlı Medya Derneği’nin basın sponsoru olduğu 6. “Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl yarışmada kısa film dalında “Kırlangıç” filmiyle Hüseyin Demirtaş birinciliğe, “Nasıl?” filmiyle Mert Hüroğlu ikinciliğe, “Kanatsız Melek” adlı yapıtıyla Mustafa Yılmaz da üçüncülüğe değer görüldü. Fotoğraf kategorisinde de birinci Kadir Tezel, ikinci Mustafa Zengin, üçüncü ise Bekir Yeşiltaş oldu.

Törende ayrıca Filistinli yönetmen Farah Nabulsi’nin Batı Şeria’da çekilmiş “Hediye” filminin gösterimi yapıldı.

STK’larda Kadın Birliği Platformu (KABİP) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sincan Belediyesi destekleriyle 6. kez düzenlenen “Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması”nın ödülleri verildi. Bu yıl teması “Paylaştıkça” olarak belirlenen yarışmanın ödül töreni, Ankara Sincan Lale Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ( KABİP – Anadolu Ajansı )

“Gazzete”, İsrail’in öldürdüğü Filistinli gazetecilerin sesi oldu

Press for Palestine’ın hazırladığı ve Duyarlı Medya Derneği olarak destek verdiğimiz Gazzete, yayıncılıkta bir ilk…

Gazze’de işgal ve savaş ortamında canı pahasına görev yapan gazetecilerden 97’si hedef alınarak katledildi. İsrail, özellikle çocukları hedef aldığı katliamının dünya kamuoyunda daha fazla duyulmaması ve tepki görmemesi için gazetecileri öldürüyor.

Filistin’deki gazetecilerin sesini duyurmak için çalışmalar yapan Filistin İçin Gazeteci Dayanışması bugün Gazze’nin şehit gazetecileri anısına bir gazete çıkardı. “Gazzete” adındaki tek nüshalık gazete, Beşiktaş Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile duyurulurken, İstanbul’un önemli meydanlarında dağıtıldı.

Platform sözcüsü Hayrunnisa Çiçek, “İsrail’in işlediği savaş suçlarını Filistinli gazeteciler açığa çıkardı. Fosfor bombalarının geride bıraktığı izleri onlar dünyaya gösterdi. Evladının parçalara ayrılmış bedenini poşette taşıyan babayı, kefenli yavrusunu son kez sarılan anneyi, annesini saçlarından tanıyan çocuğu, adından önce ölüm tarihi yazılan bebekleri, katledilmiş torununun yüzündeki tozları silip gözlerinden son kez öpen dedeyi dünya onların çabasıyla gördü. Apartheid rejim tarafından öldürülen 97 meslektaşımızın emekleri zayi olmasın diye bölgede olup bitenleri doğru aktarmanın üzerimizde sorumluluk olduğunu çok iyi biliyoruz! Çıkardığımız bu gazeteyi İsrail soykırımı sonucu şehit olan ve hala direnmeye devam eden meslektaşlarımıza adıyoruz” dedi.

“İşgalci İsrail gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz” manşetiyle yayınlanan 20 sayfalık gazetede, Gazze’de öldürülen gazetecilerin hikayeleri ile Filistin’de zor şartlar altında mesleğini sürdüren gazetecilerin hikayeleri yer alıyor. Yaşananlar karşısında dünya medyasının suskunluğu ve işgale karşı ortak söylem inşası gazetede işlenen diğer konular arasında bulunuyor.