Monthly Archives: Eylül 2024

13 posts

Duyarlı Medya Kimdir?

Bu zamanda yolu medyayla kesişmeyen bir sokak kalmadı değil m? O yüzden bizim odak noktamız da medya… Çünkü inanıyoruz ki,

“…medya değişirse toplum değişir”

Medya; Dilimizi, üslubumuzu, algı ve anlam dünyamızı ve hatta tutum ve davranışlarımızı belirliyor. Bu belirleyici etkenin hem üreteni hem de muhatabi olan herkes için “duyarlılık” en önemli ihtiyaç. Bu yüzden “Duyarlı Medya Derneği” koyduk ismimizi ve medyada pozitif bir değişime ön ayak olma niyetiyle çıktık yola. Medyanın olayları ele alış biçimi, hangi bakış açısından olursa olsun; hak, vicdan, merhamet, vatanperverlik ve insaniyetle olmalı. Adına ister etik, ister ahlak diyin. İşte biz bu duruştan yanayız.

Temel bilgi kaynağımız medya, Fakat ne yazık ki artık doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak, medyaya ulaşmak kadar kolay değil. Haber ve bilgi dezenformasyonuna karşı farkındalık oluşturmak ve sizleri teyitli bilgiyle buluşturmak gayretindeyiz. Medya en çok hitap ettiği kitleyi yıpratıyor ne yazık ki. Evet, doğru tahmin ettiniz; kadın, çocuk ve aileyi… Medya dilinin ve içeriğinin bu temel toplum kesimi lehine düzelmesine katkı sağlamak ana hedefimiz.

Kara haber tez yayılır derler. Ondan mıdır bilinmez ama ekranlarımızı kara haberler dolduruyor. Oysa kötülük kötülüğü doğurur. En azından normalleştirir zihin ve kalplerimizde. Biz iyiliği çoğaltma arzusuyla pozitif haberciliğe ön ayak olmaya çalışıyoruz. Farklı paylaşımlarımızla öncelikle medya alanında olmak üzere; insana, tabiata ve dünyaya farkındalıklı ve duyarlı bir bakış geliştirmeyi hedefliyoruz.

İleriye dönük hayallerimiz de var elbette. Genç iletişimcilerle dayanışma ve tecrübe paylaşımı içerisinde olmak ve onlara ilham ve cesaret verecek eğitimler düzenlemeyi hedefliyoruz. Hasıl-ı Kelam; biz farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan medya profesyonelleri ve medya emekçileri olarak medyada “duyarlı” bir dil ve iklim oluşturabilmek istiyor, çıktığımız yolda desteklerinizi bekliyoruz.